Portfolio Category: Tilt-Up

Inova Dry Creek II

LJB provided structural design and drafting of this five-story class A office building in Centennial, Colorado. Inova Dry Creek II is the second five-story tilt-up office building constructed in the Denver market, and it is the second in a seven-building business park of mixed-use properties. It is also a 2018 Tilt-Up Achievement Award winner. The 235,800-square-foot building is L-shaped, and the exterior walls are site-cast tilt-up concrete panels with expansive areas of...
Read more

Palm Beach Atlantic University (PBAU) Rinker Sports Center

The Rinker Sports Center concept was originally designed as a conventional structural system of CMU block and cast-in-place columns and beams. Since all members of the design team were familiar with the benefits of tilt-up construction, the concept was changed to take advantage of efficiencies of the tilt-up method. The architecture style of the building is primarily Mediterranean, and tilt-up afforded the architect the flexibility to introduce finishes, such as different...
Read more

Florida International University Wellness & Recreation Center

LJB provided structural design for this $25 million expansion of FIU’s Wellness & Recreation Center, which encompasses 72,000 square feet and includes a three-court basketball gymnasium, fitness space, a strength-training room, additional locker rooms, modern student lounge areas, and an elevated .1 mile indoor running track. The track follows a radiused tilt-up panel exterior wall system that boasts expansive glass panels that provide natural light through the entire elevated indoor...
Read more

Fellowship Alliance Chapel

This 69,000-square-foot religious facility was constructed in nine months using the site cast tilt-up construction method. One of the biggest challenges of the project was the 156-foot clear span from the back of the sanctuary to the altar. To accommodate the desired height of the sanctuary, the team created 61-foot tall panels. The facility also contains a cantilevered balcony and a stepped-down floor in the sanctuary, which was challenging to...
Read more